Laatste Nieuws

Als patientenorganisatie proberen wij u als RLS-patient op de hoogte te houden van het laatste nieuws omtrent Restless Legs Syndroom.

Paarse lintje van de Hersenstichting (5/7/2022)

Afgelopen week is De Nachtwacht bij onze leden op de deurmat gevallen. Hierbij zat een paars lintje van de Hersenstichting. Met dit lintje vraagt de Hersenstichting samen met Stichting Restless Legs aandacht voor de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening! Dus ook van RLS.

Kijk voor meer informatie over deze actie op de website van de Hersenstichting.

Digitale lotgenotentafel zaterdag 25 juni (15/6/2022)

Wellicht heeft u het al gelezen in de Nachtwacht. We gaan dit jaar een aantal lotgenotentafels organiseren!

De eerstvolgende lotgenotentafel staat gepland op zaterdag 25 juni 16:00 – 17:00 uur.
Kijk in onze agenda voor meer informatie.
Prof. Dr. Mauro Manconi wint de EFNA Award 2022 (10/5/2022)

De neuroloog Prof. Dr. Mauro Manconi wint de EFNA Award 2022 ‘Advocating for Gender Equity in Neurology’ in de categorie “Outstanding Achievement by a Medical Professional” voor zijn voortdurende en uitstekende wetenschappelijke werk op het gebied van RLS en zwangerschap.

Wil je meer weten over Dr. Manconi, het onderzoek en zijn prestaties? Ga naar de website van EFNA  (engelstalig)

Nieuwe behandelprotocollen/medicijnenlijst (20/4/2022)

Onze leden hebben het al kunnen lezen in de laatste Nachtwacht. De Internationale Restless Legs Study Group heeft recent nieuwe behandelprotocollen/medicijnenlijst gepubliceerd.

U kunt deze nieuwe protocollen lezen op een speciale medicijnen pagina.
Digitale lotgenotentafels (13/4/2022)

De eerstvolgende lotgenotentafel staat gepland op zaterdag 23 april 16:00 – 17:00 uur.
Kijk in onze agenda voor meer informatie.
Clique Magazine (4/4/2022)

Clique Magazine wordt verspreid samen met EW magazine (Elsevier). In de editie van april staat een uitgebreid artikel over RLS. Neuroloog Angelique Pijpers en bestuurslid van de Stichting Hansje Vlam komen aan het woord in dit artikel.

Alleen het artikel kunt u hier lezen. Het hele magazine kunt u hier lezen.

International Classification of Diseases (1/3/2022)

Voor de allereerste keer in het bestaan van de ICD (International Classification of Diseases), onderdeel van WHO, heeft Restless Legs Syndroom een eigen unieke code gekregen(7A80), een heel belangrijke – bijna historische – verandering voor mensen met RLS. Voorheen (tot ICD-10) werd RLS alleen gevonden onder de hoofdstuktitel ‘Andere extrapyramidale ziektes en bewegingsstoornissen’.

Lees hier meer over de ICD (Engelstalig) of in de volgende Nachtwacht.