Laatste Nieuws

Als patientenorganisatie proberen wij u als RLS-patient op de hoogte te houden van het laatste nieuws omtrent Restless Legs Syndroom.

Nieuwe behandelprotocollen/medicijnenlijst (20/4/2022)

Onze leden hebben het al kunnen lezen in de laatste Nachtwacht. De Internationale Restless Legs Study Group heeft recent nieuwe behandelprotocollen/medicijnenlijst gepubliceerd.

U kunt deze nieuwe protocollen lezen op een speciale medicijnen pagina.
Digitale lotgenotentafels (13/4/2022)

Wellicht heeft u het al gelezen in de Nachtwacht. We gaan dit jaar een aantal lotgenotentafels organiseren!

De eerstvolgende lotgenotentafel staat gepland op zaterdag 23 april 16:00 – 17:00 uur.
Kijk in onze agenda voor meer informatie.
Clique Magazine (4/4/2022)

Clique Magazine wordt verspreid samen met EW magazine (Elsevier). In de editie van april staat een uitgebreid artikel over RLS. Neuroloog Angelique Pijpers en bestuurslid van de Stichting Hansje Vlam komen aan het woord in dit artikel.

Alleen het artikel kunt u hier lezen. Het hele magazine kunt u hier lezen.

International Classification of Diseases (1/3/2022)

Voor de allereerste keer in het bestaan van de ICD (International Classification of Diseases), onderdeel van WHO, heeft Restless Legs Syndroom een eigen unieke code gekregen(7A80), een heel belangrijke – bijna historische – verandering voor mensen met RLS. Voorheen (tot ICD-10) werd RLS alleen gevonden onder de hoofdstuktitel ‘Andere extrapyramidale ziektes en bewegingsstoornissen’.

Lees hier meer over de ICD (Engelstalig) of in de volgende Nachtwacht.