Artseninfo

Uit ervaring weten wij dat veel artsen en medisch personeel weinig of matige kennis hebben van RLS, de symptomen, de behandelmethoden en medicijnen. Hoewel een kleine 10% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate last heeft van RLS, wordt RLS vaak verkeerd gediagnosticeerd en behandeld.  Daarom hebben wij een speciale Artsenfolder over RLS samengesteld. Daarnaast hebben wij diverse bronnen en onderzoeken voor artsen op een rij gezet voor meer informatie.

Artsenfolder RLS

In de folder Arts en RLS vindt u alles wat u moet weten om RLS te kunnen diagnosticeren en een verhelderend gesprek te voeren met een patiënt die (mogelijk) RLS heeft. In de folder maken we duidelijk onderscheid naar Primaire RLS en Secundaire RLS.

U kunt ook meerdere exemplaren van de gedrukte folder aanvragen via het secretariaat. Stuurt u dan een mail met uw naam, zorginstelling, functie, adres, en het aantal folders dat u wenst aan: administratie@stichting-restless-legs.nl

 

Boek Leven met het Restless Legs Syndroom

Leven met het Restless Legs Syndroom

Leven met het Restless Legs Syndroom is het enige bestaande naslagwerk over RLS in Nederland, geschreven door Joke Jaarsma (bestuurslid Stichting RLS ) en Roselyne Rijsman, (neuroloog en lid van medische adviesraad). De derde, volledig herziene editie is in september 2024 gepubliceerd.

Het boekje is te koop bij onze stichting voor de prijs van € 20,-. Interesse? Stuur een e-mail naar administratie@stichting-restless-legs.nl en zij helpen u verder.

Bronnen, onderzoeken en ontwikkelingen over RLS

In aanvulling op de folder en het boek hebben wij diverse interessante publicaties voor u geselecteerd:

Meer weten over RLS

Bekijk al onze folders over RLS. Ook over RLS bij kinderen, RLS tijdens de zwangerschap en RLS bij ouderen in een verzorgsituatie.