Afgelopen december verscheen de nieuwste editie van ons blad de Nachtwacht. Op Facebook zagen we dat sommigen zich afvroegen hoe ze de Nachtwacht konden ontvangen. Dit is mede de aanleiding om lid worden van de stichting eens onder de aandacht te brengen. De Nachtwacht ontvang je namelijk als je bij ons lid wordt. In deze blog leggen we daarom uit wat lid worden van onze patiëntenorganisatie precies inhoudt.

Het achtergrondverhaal: het bestaan van onze stichting

De stichting RLS is in 1999 opgericht om diverse redenen. We zijn er om:

  • Patiënten met onrustige benen te ondersteunen;
  • Informatie te geven over het Restless Legs Syndroom in de breedst mogelijke zin.

We willen deze doelen bereiken door het geven van voorlichting aan patiënten, huisartsen en andere zorgverleners, het organiseren van congressen en bijeenkomsten en het doen van publicaties. Ook zijn we sinds september 2020 actief op social media, met name Facebook, om daar het contact aan te gaan met RLS patiënten.

Ook staat onze stichting in nauw contact met artsen en wetenschappers die actief zijn op het gebied van RLS. Een medische adviesraad staat ons bij voor advies en ondersteuning.

Bekostiging van de activiteiten

De stichting is een organisatie van vrijwilligers, maar alle activiteiten die we doen kosten uiteraard wel geld. Onze inkomsten bestaan voornamelijk uit subsidie van het ministerie van VWS én donateursgelden.

Lid worden

Sinds we actief zijn op Facebook, zien we een groei van het aantal likes, opmerkingen en volgers. Het lijkt er dus op dat de interesse in hetgeen we doen er wel degelijk is. Ben je nog geen lid? Word dan nu lid!

Al voor € 25,- per jaar help je mee om de bekendheid rondom RLS te vergroten. In ruil daarvoor ontvang je van ons een welkomstpakket en het tijdschrift De Nachtwacht, dat je vier keer per jaar op de hoogte houdt van onderzoeken, ontwikkelingen en andere relevante zaken met betrekking tot RLS en onze stichting. Word lid en schrijf je via het inschrijfformulier in op onze website!

Breng anderen op de hoogte

Ben je zelf al lid (geworden)? Dan zou het leuk zijn als je vrienden op Facebook uitnodigt om onze Facebookpagina leuk te vinden/te volgen. Dat doe je zo (zie blauwe pijl):

Vrienden uitnodigen facebook

Meer informatie?

Uiteraard hopen we je te mogen verwelkomen als nieuw lid van de Stichting RLS. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een ervaringsdeskundige van de stichting via: ervaringsdeskundige@stichting-restless-legs.nl of 0900- 7574636 (werkdagen 19:00-20:00) (extra kosten: 1 cent per minuut).